Corporate Finance around the Globe: Finiconsult: Belgium, Deutschland, France, Nederland, US, UK Corporate Finance Partner Finiconsult B.V. F-Waarderings Software
Geachte Mevrouw/Heer ....,

Onder de naam .... te ...... staat uw onderneming vermeld op de enige site voor onafhankelijk corporate finance in België. Momenteel bent u opgenomen onder de rubriek ..... Uw vermelding is geheel gratis maar zonder link naar uw site. Voor een wederzijdse link email ons s.v.p. Een link naar uw site verbetert uw plaatsingskans bij zoekmachines.

Als professional bent u geinteresseerd in alle subtiliteiten van fair value, waarde en prijs. Het zal u dan ook interesseren te weten dat versie 7 van F-Waarderingssoftware is verschenen. Deze allerlaatste versie bevat nieuwe en unieke hulpmiddelen.

Het is u uiteraard bekend dat de uitkomst van een waardering volledig afhangt van veronderstellingen. Dit maakt waarderen bewerkelijk, subjectief, aanvechtbaar en daarom risicovol. In versie 7 is daarom het hele waarderingsproces geautomatiseerd en daardoor geobjectiveerd. Het is alleen nog nodig om 4 jaar historie en 1 jaar balans in te vullen om een volledig automatische waardering te laten ontstaan. De gebruiker kan daarmee zelf kiezen of hij waarderen gecompliceerd wil maken of eenvoudig wil houden door het geobjectiveerde standaard advies te volgen! Zonder diepgaande waarderingskennis ontstaat in minder dan een uur tijd een geobjectiveerd waarderingsadvies.

  • Discontovoet/WACC! Discontovoet/WACC! Om uit 104 jaar beursgeschiedenis online een risicopremie te bepalen, kan de gebruiker nu zelf kiezen uit een van de 7 denkbare methodes. Ook kan het gewicht en het aantal jaren van iedere methode door de gebruiker worden bepaald. Objectivering ontstaat door het gemotiveerde WACC- advies dat eerst automatisch gewicht, aantal jaren en risicovrije rentevoet bepaald en daarna de WACC of discontovoet, afhankelijk van de solvabiliteit van de onderneming en de gebruikte waarderingsmethode.
  • Prognoseveronderstellingen! Deze kunnen nu automatisch en daardoor geobjectiveerd worden afgeleid uit de vier jaar ingebrachte historie via alom bekende statistische prognosetechnieken. Bij onwaarschijnlijke resultaten worden automatisch waarschijnlijkheidsfilters toegepast.
  • Eindwaarde! De eindwaarde aanname kan berekend worden conform het gemotiveerde en daardoor geobjectiveerde eindwaarde-advies.
  • Waarderingsmethodes! In sommige kringen en software bestaat een bijna naief enthousiasme voor een specifieke waarderingsmethode. Daarom bepaalt F-waarderingssoftware altijd de resultaten van alle gangbare waarderingsmethodes. Objectivering ontstaat door het gemotiveerde advies over de weging van de verschillende waarderingsmethodes afhankelijk van het doel van de waardering.

Dit geobjectiveerde waarderingsadvies geeft een platform voor (de start van) een discussie. Anderzijds kan het uw risico beperken als het waarderingsresultaat wordt aangevochten.  Ook de prijs per aandeel kan nu worden bepaald.  Met een researchlicentie kan via deze automatische waardering nu in één procedure de fundamentele waarde van alle beursfondsen in een of meer landen vergeleken worden met de prijs van het aandeel.  Gebleken is dat de automatische selectie van fondsen met de hoogste verhouding waarde/koers, iedere index met stukken slaat.  Momenteel moet u daarvoor nog kunnen beschikken over een eigen data-licentie van een dataleverancier.

Ook technisch is deze versie 7 verbeterd.  Er zijn meer afschrijvingsmogelijkheden en verbeterde circulaire technieken.  Nu ook geschikt voor grotere schermen, pixeldichtheid en de nieuwste Excel versies.  Een demo kan worden gedownload van Finiconsult's website door te klikken op de link: Gratis Software.   Deze allerlaatste versie kunt u daar kopen met de link: Bestel Software.  Indien u geen e-mail meer over corporate finance onderwerpen wenst te ontvangen, hoeft u alleen maar te klikken op: Verwijderen.

Met vriendelijke groeten,
Finiconsult                                  email: Click here

Paul Bertels                                 tel: 00-32-(0)14-616209
Corneel Spil                                 tel: 00-31-(0)411-641699